miercuri, 9 decembrie 2015

Cum să scapi de dopurile de ceară din urechi şi alte sfaturi despre îngrijirea urechilor


Pentru a scapa de ceara din urechi, fara sa te lezezi, atunci cand s-a acumulat in exces, s-a intarit sau simti ca ti s-a diminuat auzul, trebuie sa apelezi la o metoda sigura, care nu doare si nu reprezinta un pericol pentru sanatate.

Exista patru metode sigure la indemana oricui pe care le poti aplica atunci cand este necesar.
Iata care sunt aceste solutii:

Solutie salina. Amesteca o lingura de sare intr-un pahar cu apa calda si las-o sa se dizolve. Imbiba intr-un tmapon de bumbac cateva picaturi de ureche si lasa solutia sa spele canalul urechii. Foloseste aceasta operatiune ori de cate ori este necesar.

Uleiul pentru bebelusi. Foloseste 2-3 picaturi din acest ulei mineral ca sa inmoi ceara din ureche simplu si rapid. Blocheaza deschiderea urechii cu o discheta uscata din bumbac si indeparteaz-o dupa cateva minute.

Uleiul de masline. Incalzeste putin ulei de masline si foloseste-l pentru a curata cerumenul din urechi si alte impuritati. Uleiul de masline curata urechea si o protejeaza de infectii deoarece are proprietati antibacteriene.
Glicerina. Dizolva in apa acest agent lubrifiant numit glicerina pentru a reduce din vascozitate. Foloseste o pipeta si picura in urechi solutia, apoi las-o sa actioneze cateva minute.
http://www.aflacum.ro/Igiena/Metode-sigure-care-te-scapa-de-ceara-din-urechi-2844.html