vineri, 3 octombrie 2014

Ananie GAGNIUC - SCRISOARE MEDICALĂ

Stimate domn doctor, mi-aţi recomandat să slăbesc! În urma unei drastice cure de slăbire, în două luni m-am... îngrăşat trei kilograme! Fapt pentru care, celor care mi-au trimis reţete de slăbire, le-am dat eject; la cei cu fel de fel de plante şi ceaiuri, flit; corespondenţilor pe facebook, delete şi celor care m-au asigurat că voi arăta şnur, vă jur, le-am arătat al meu...degetul mijlociu!

Mi-aţi zis ca, în două săptămâni, să dau jos măcar trei kilograme. Ei bine, în 2 săptămâni, am pierdut...14 zile! Şi tot gras am rămas. Nici la faţă nu m-am tras, d-apoi la pat...
De când am împlinit 120 de kile, semnez textele mele cu pseudonimul „FULG DE NEA” Diabetul, bietul, s-a tot chinuit să rămână la fel, cu glicemia ridicată, de n-o pot coborî nici cu scara, lua-o-ar boala! Şi mai am o durere: între glicemie şi potenţă, doar ultima îmi scade. Cum o dau, nu-mi iese socoteala, în sensul că număr kilele şi-mi ies la fel!
Încerc să nu mai mănânc seara, dar nu văd în faţă decât frigiderul şi pe nevastă-mea, în formă de cartofi prăjiţi. Chiar ieri, tot căutând pe google leacuri de slăbit, sfaturi şi reţete, mi-a mirosit a cartofi prăjiţi. Culmea e că eu...îi pusesem la fiert!
Adevărul e că n-aş prea renunţa la burtă. Pentru a fi doar oase, am eternitatea la dispoziţie!
Dar, ce-i drept, dacă aş fi doar pielea şi oasele, numai de râie şi reumatism aş suferi...
Mai mult, am scris pe uşa frigiderului „Ia mai slăbeşte-mă!” Nici eu nu-l slăbesc, nici el pe mine. Ca atare, se pare că ale mele definiţii, legate de diabet, sunt viabile, notabile şi general valabile: 1. Diabetul este o boală nemuritoare, moare corpul care-o are! Şi, ioi!...
 

2. Diabetul este o boală care te duce cu zăhărelul şi-n final...îţi face felul!
În consecinţă, cer îngăduinţă de a mă mai păsui măcar două-trei luni şi promit, distinsul meu vraci, că voi slăbi în draci! Voi fi mai slab ca Bianca Drăguşanu (că şi asta a fost măritată, al naibii cauciucată şi m-a lăsat cu buzele umflate, mai umflate ca ale ei!...)
Să ştiţi că nu voi mai servi decât legume, fructe, crudităţi. Cum când? Evident, între mese! Ştiu, domn doctor, trebuie să-mi pese (rimă la decese...). Ştiu, m-am îngrăşat ca un porc! De-acum, nici un fel de băutură, sarmale, cârnaţi sau friptură! Nici tocăniţă, nici tochitură! Să nu le văd! (Fapt pentru care, o să le mănânc...pe-ntuneric)
La mulţi ani, cu sănătate, al dumneavoastră (şi-al glicemiei ridicate),
FULG DE NEA (120 kg.!)


Pt. conf. Ananie GAGNIUC

http://elenatomaxxl.blogspot.ro/2014/10/dan-norea-si-anania-gagniuc-la.html