sâmbătă, 13 septembrie 2014

O manipulare ordinară-Campania TV REGIO "Din zori până-n seară, dezvoltăm o țară"/Bani europeni care fac gratis imagine guvernului

O manipulare ordinară, care ar trebui stopată imediat, se petrece de două săptămâni, deşănţat, pe toate televiziunile din România. Sub directa comandă a ministerului condus de ţărănuşul Dragnea, care între timp bate ţara în campanie electorală pe faţă, REGIO prezintă ,,noua faţă a României''. Adică tone de investiţii din toate domeniile, de la turism şi sănătate până la infrastructură şi educaţie. ,,Povestite'' cu o curozitate  râncedo-comunistoidă de bătrânelul Victor Rebengiuc.
Cum dracu de tocmai acum, în buza campaniei electorale se derulează această campanie publicitară unde apare sigla ministerului condus de Dragnea? O campanie care se coordonează perfect cu vizitele din teritoriu, în ,,ţărănime'', dar şi cu încheierea , în cadru festiv, de noi contracte prin programul REGIO. Să nu mai vorbim că, simultan cu campania video, se desfăşoară şi o campanie în presa locală controlată de PSD. Nimeni nu protestează, nimeni nu contestă legalitatea şi moralitatea unei asemenea manipulări ordinare. Făcută, repetăm, pe bani europeni. În realitate, peste 99 la sută din aceste investiţii nu au nicio legătură cu ,,realizărili'' actualului guvern în privinţa utilizării fondurilor europene. România va pierde, în următorii doi ani sume uriaşe, de ordinul miliardelor de euro, din fondurile alocate pentru periaoada 2007-2014. Şi va trebui să plătească penalităţi şi să folosească bani din bugetul naţional pentru finalizarea tuturor investiţiilor începute. Însă despre asta vom vorbi într-un material separat. Pentru că situaţia este de-a dreptul strigătoare la cer.
Ce este REGIO, programul derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale condus de Liviu Dragnea.
Regio - Programul Operaţional Regional
Misiune
Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 este unul dintre programele româneşti finanţate din Fondurile Structurale ale Uniunii Europene, care sprijină dezvoltarea României după aderare.

Obiectivele specifice ale POR (REGIO) sunt:
• Creşterea rolului economic şi social al centrelor urbane, printr-o abordare policentrică pentru a stimula o dezvoltare mai echilibrată a regiunilor.
• Îmbunătăţirea accesibilităţii în regiuni şi în special a accesibilităţii centrelor urbane şi a legăturilor lor cu ariile înconjurătoare.
• Creşterea calităţii infrastructurii sociale a regiunilor.
• Creşterea competitivităţii regiunilor ca locaţii de afaceri.
• Creşterea contribuţiei turismului la dezvoltarea regiunilor.

Un exemplu de material video derulat pe televiziuni
https://www.youtube.com/watch?v=oLyopTC5KbU 

sursa http://www.comisarul.ro/politic/o-manipulare-ordinara-campania-tv-regio-din-zori-p_201678.html

2 comentarii:

 1. O precizare se impune: comisarul.ro, care si-a postat articolul pe blogul sau (de unde l-a preluat Principesa) nu e Comisarul Dima, cel care acuza pe acest blog acum cateva luni clasa politica romaneasca.
  Si comisarul acesta acuza, dar acuza partinic. Vrea sa ne faca sa uitam de campaniile la fel de desantate ale trecutei guvernari, cum a fost cea cu frunza de stejar a Elenei Udrea - ah, sa fi folosit ea frunza aia precum Eva frunza de vita....!
  Cu certitudine, in actuala guvernare s-au absorbit mult mai multe fonduri europene decat in guvernarile anterioare (Tariceanu, Boc, MRU). Ca oamenii se lauda nu trebuie sa ne mire, asa-i in politica. Pot sa se laude, pot sa aiba si dreptate - durerile nemului sunt insa mult mai multe si mai grave decat absorbtia de fonduri. Noi pentru problemele acelea grave trebuie sai-i sanctionam, la urne.
  Din toata tarasenia asta cu reclama lor, eu m-am ales cu o mare bucurie: Victor Rebengiuc nu mai are nevoie de hartie igienica - traieste, cavazica, intr-o tara bine guvernata, nu ca in nenorocitul ala de comunism. (?!?). Fondurile europene, ah, fondurile... au ajuns, in sfarsit, si prin buzunarul domniei sale rebengiuciene!

  RăspundețiȘtergere
 2. Mircea Lungu
  Bun găsit.Da, așa este. De cum am văzut spotul, o fantoșă guvernamentală a-nceput a mi s-a perindat prin fața ochilor. Tot ce se aduce ca imagine în sprijinul periplului lui Rebengiuc, cum îl omoară banul când nu mai are prestigiu!, nu este relevant, se spală bani de dragul lui Tănase. De urmărit regiunile pe unde ajunge ,,călătorul”, nu am văzut mașina!, și figurile cu care se întâlnește și ce dialoguri elegante se poartă, nimeni nu spune care îi este costul propriu, cel de nespus, de fapt.
  Dar mai este încă un fapt, la fel de rușinos, urmăriți emisiunea ,,Vorbește liber” de pe TVR1. Adică, după 25 de ani poți vorbi liber. Și unde? La TVR1. Rămân uimit cum de această ,,deschidere” către dialogul surzilor al acestui post mai puțin național pe zi ce trece, se petrece acum. De urmărit.

  RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.