joi, 14 august 2014

Îți place salata de vinete? Iată ce nu știai despre ea


Vinetele fac parte din categoria legumelor despre care nutritionistii sustin ca previn aparitia unor grave probleme de sanatate, cum ar fi bolile hepatice, cancerul, anemia, osteoporoza, afectiunile cardiace sau degenerative, precum maladia Alzheimer.
Potrivit obiectiv.info, în India, tara lor de origine, vinetele sau patlagelele vinete, cum li se mai spune, cresc salbatic, in padure, precum la noi fructele de padure sau plantele de leac. Mult timp, vinetele au fost evitate deoarece cad greu la stomac si se credea ca nu sunt bune de mancat. Astazi, insa, nutritionistii le recomanda. Vinetele conțin peste 90% apa, minerale si vitamine , precum potasiu pentru stimularea inimii, magneziu pentru combaterea stresului, calciu pentru sanatatea oaselor, vitaminele A si C pentru intarirea sistemului imunitar, precum și grupul de vitamine B. Specialistii sustin ca vitaminele si mineralele din legume sunt mai eficiente decat cele din fructe in prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerului, a obezitatii si imbatranirii precoce. Fibrele alimentare din vinete scad nivelul colesterolului din sange, actioneaza in prevenirea cancerului si au efecte diuretice si antiinflamatoare. Pentru a beneficia de proprietățile lor, nutritionistii recomanda consumul de vinete coapte, acestea fiind printre putinele legume care, preparate termic, isi pastreaza intacte toate proprietatile. De asemenea, vinetele sunt recomandate si în curele de slabire, avand o valoare calorica foarte mica. Datorita continutului redus de zaharuri, vinetele pot face parte și din dieta persoanelor care suferă de diabet.
C.Zamfir, AMPress

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.