luni, 11 august 2014

Fiecare om are o jumătate a lui?




Şi de aceea l-a făcut pe om întâi ca un triunghi echilateral, cu baza în sus, pentru că omul e tare în putere, apoi un triunghi echilateral cu baza în jos, care simbolizează femeia. Nu există „jumătatea mea”. E o expresie spusă la un pahar de vin; la o sticlă de vin, pardon!
(Arhimandrit Arsenie Papacioc, Ne vorbeşte Părintele Arsenie, vol. I, Editura Mănăstirii Sihăstria, 2010, p. 58)

20 de comentarii:

  1. Eu ma identific cu persoana iubita. Deci suntem un totintreg.daca am fi jumatati,de unde as sti unde sfarseste partea mea si incepe a lui? Dragostea face minuni.din acest motiv cand doi se iubesc declara:"suntem una".a spune suntem doi,fiecare cu viata lui,ar insemna sa recunosti ca dragostea nu mai are putere asupra voastra sau imvers-voi nu o mai stapaniti. Sa ne iubim! Ce poate fi mai frumos si mai ziditor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Să ne iubim ! :) Aş vrea şi eu .. dar nu am pe cine iubi:) Îmi caut, aştept sufletul pereche, dar ... nu apare. Nu s-o fi născut, m-am născut eu prea devreme, dar eu nu am vrut să mă nasc. Mi-o fi sortit să rămân "desperecheată " ? :)
    Viaţa se joacă cu noi, glumeşte pe seama noastră ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga doamna Elena, Domnul va pregateste ceva(pe cineva )foarte bun,poate de aia dureaza..In schimb sunteti scutita de deceptii. Decat numai rana,mai bine floare iubita si adorata de cineva care sa Va merite

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi amintiţi de o întâmplare nostimă, chiar tare nostimă, aş putea spune:)
      La un moment dat, pe blog, sunt declarată năşica unui eveniment despre care nu înţelesesem, mai toţi, ce ar putea însemna acel eveniment, botez, nuntă, în tot cazul :)
      Era nevoie de un năşic. De unde să -l iau ? Lumea virtuală e periculoasă, plină de capcane şi glume de prost gust. Nici vârsta şi nici profesia nu-mi permit să mă expun. Totuşi, de dragul comentatorilor înflăcăraţi, am intrat în joc şi am plusat un pic, afirmând că pentru a-mi găsi un năşic, va trebui să dau un anunţ: "caut năşic de ocazie". Firesc, anunţul meu a amuzat, s-au încins discuţiile, şi, culmea, pe blog, apar câteca declaraţii timide ale unui comentator ANONIM :)

      Mi-am pus întrebarea, LOGIC, care dintre prietenii de pe blog, comentatorii implicaţi în organizarea evenimentului, participarea , etc.. se amuza pe seama mea ? Era imposibil, aşa, din neant, tocmai la acel subiect, să apară sufletul meu pereche cu declaraţii dintre cele mai sensibile, înflăcărate. Nu puteam crede, spre mirarea, uimirea unora. Nedorind să devin " subiectul de discuţie ", conştientă că se exagera calculat, premeditat, am rugat " admiratorul", "declaratorul", dacă are a-mi spune ceva, să-mi scrie un e-mail, să-şi decline identitatea, să înceteze declaraţiile de dragoste în văzul tuturor.

      Cum era de aşteptat, am primit nu un e-mail, ci trei e-mail-uri, de la trei adrese diferite. În fiecare exista câte un mesaj de dragoste de la presupusul anonim. :)))) Aşadar, un ANONIM împărţit, divizat în trei :)))

      Am zâmbit, aşteptându-mă la asemenea glumă. :))))

      Ștergere
  4. Va iubim,si dorinta fiecaruia dintre noi ar fi sa va stim fericita.Cine nu e in stare sa Va facafericita,sa se retraga!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulţumesc de gânduri bune. Doamne ajută, tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  6. Când zici că totul este al tău, adică ambele jumătăți, nu știi ce vorbești.
    După Planul Tatălui Ceresc, nici un om nu-și aparține sine însuși, cu atât mai puțin o altă persoană.
    Toate sunt ale Creatorului.
    Este ciudat că eu hrănesc cu ce este mai bun, evident, un trup care nu este al meu. Și Tatăl îmi spune: iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți.
    Totuși, fiecare își dă întâietate, în mod samavolnic.
    Nicăieri nu scrie că fiecare își are jumătatea lui, dar scrie că Tatăl ceresc ne va da mai mult decât gândim și cerem, dacă avem credință.
    Problema căsătoriei și a unui partener de viață, nu este un drept al fiecăruia, ci este o misiune, și aceea dificilă.
    Dacă chiar vrea, și nu este greșit, o femeie poate în orice moment să se însoțească cu cine poate mai bun.
    Pur și simplu îl ia de pe stradă și-l trage în casa ei.
    În curând va apare problema credinței, când te vei trezi că persoana iubită în care ai investit, mușcă întocmai unui șarpe veninos.
    Ce vei face? Dacă nu te desparți la timp, riști să-ți pierzi viața.
    Dar, Părintelui Ceresc nu-i plac despărțirile! Misiunea trebuie dusă până la capăt cu orice preț, bine-nțeles cât timp partenerul acceptă.
    De aceea nu prea suntem îndemnați să facem asemenea angajamente, decât după o înțeleaptă judecată, și numai dacă suntem copleșiți de necesitățile sexuale, care n-ar trebui să domnească peste nici un om.
    Aici n-avem voie să ne pripim ca o mămăligă.
    Și sfatul cel mai bun este să rămânem celibatari, desigur în cazul în care dorim să fim slujitorii credincioși ai Tatălui Ceresc.
    Monogamia este sub semnul întrebării în această lume păcătoasă, cu atât mai mult poligamia.
    Eu v-aș lua cu dragă inimă.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru că vă iubesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A lua e putin, a deveni fericit prin prisma fericirii persoanei iubite e ceva. Pentru asta trebuie sa-ti dai silinta sa o faci fericita,iar daca iubesti cu adevarat, vei fi fericit,vazand-o implinita.
      In dragoste nimeni nu face favoruri nimanui. Daca iubim,IUBIM

      Ștergere
  8. Iubirea trebuie verificată cu etalonul iubirii față de semenul tău, că până la urmă chiar și cea cu care te-ai contopit și cu care ești un tot, nu poate fi mai mult decât semenul tău.
    Altfel, iubirea poate fi o declarație fără acoperire.
    În lumea asta totul se măsoară.
    Când femeia nu te mai iubește, îți cere luna de pe cer, ca dovadă a iubirii.
    Și atunci trebuie să te arunci de la etajul 10, ca să-i dovedești că ai încercat să prinzi luna pentru ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru prima oara sunt in totalitate de acord. Incep sa descoper un alt Nicu Zacheu. Dumneata ai un suflet bun si nu prea cred ca esti vaduvit de caldura unei femei care sa te inteleaga sau sa te iubeasca. Oricum, dupa mine, iubirea aduce mai multa pace,decat razboi,mai multa implinire,decat frustrari si mai mult bine,decat rau, vorbesc de orice fel de iubire

      Ștergere
  9. Deși suntem sfătuiți să fim precauți când e vorba să ne înjugăm la carul plin și greu, cu bune și rele, al familiei, totuși se dă libertate totală la iubire, la iubirea de oameni necăjiți. Că toți oamenii sunt necăjiți, și lumea nu mai are răbdare cu noi.
    Nu există ceva mai frumos ca dragostea. Se vede că este de origine cerească!
    Ea ne face să suportăm ura cea mai cruntă, și disprețul cel mai total.
    Dragostea nu va pieri, pentru că autorul ei este nemuritor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca in lume ar fi mai multa dragoste,cea care,de altfel naste indelunga rabdare,am readuce Raiul pe pamant sau,cel putin, l-am aduce mai aproape. Dumnezeu a creat omul din iubire. Ceea ce e creat din dragoste,poarta samanta dragostei. Probabil unii din noi nu mai au grija de acest dar ceresc cum se cuvine,de aia sufletele sufera ,,mutatii,, Ce bine ne simtim cand suntem iubiti! Sa incercam si noi la randul nostru sa daruim iubire neconditionat. Dragostea este unica hrana sufleteasca care oricat ar fi impartita, nu se imputineaza

      Ștergere
    2. Respect,Nicu Zacheu, pentru ganduri

      Ștergere
  10. Eu vă mulțumesc, mai degrabă!
    Dragostea scade, pentru că lumea L-a părăsit pe Tatăl Ceresc, și se închină la ceea ce Creatorul a interzis în mod categoric.
    La un studiu mai atent, ajungem la concluzia că după a doua Venire a Mântuitorului nostru, va începe Împărăția Lui, și Raiul pe Pământ, timp de un mileniu, cel de-al șaptelea.
    Și este extrem de necesară această demonstrație, ca să se dovedească faptul că lumea, putea începe oricând, și în orice epocă, această Viață Fericită, dacă ar fi dorit cu tot dinadinsul. Duhul Tatălui Ceresc ne-a stat în permanență la dispoziție, dar lumea nu L-a cunoscut.
    Lumea a spus „Doamne, Doamne”, dar a respins în permanență Duhul de Viață prin care Tatăl Ceresc s-a făcut cunoscut pe Pământ.
    Acum, Piatra din Capul Unghiului lepădată de zidarii acestei lumi, vine a doua oară, în slava unui Alt Mângâietor (Primul nu a avut Slava, care L-ar fi despărțit de oamneni), să demonstreze că Dorința Neamului Omenesc la o Viață Fericită, se putea împlini oricând, aici pe Pământ.
    Necredința, a dus Lumea la un eșec total și iremediabil.
    Lumea caută numai Dumnezeul pe care și l-a creat după chipul și asemănarea ei, ceea ce nu există, nefiind decât o mare Amăgire Satanică.
    În timpul Raiului Milenar pe Pământ, cei sfinți văr străluci ca soarele.
    Nu vreți să fiți și dv printre ei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu fie cu noi toti.
      Cer intelepciune,luminarea mintii,credinta si dragoste, in nadejdea ca Bunul Dumnezeu va face din sufletul meu pamant roditor spre mantuire

      Ștergere
  11. Lumea a făcut din Duhul Sfânt al Tatălui și al Fiului, o a treia persoană a Trinității, și de aceea este scris că „lumea nu L-a cunoscut”.
    După cum am mai spus, primul Mângâietor a fost Mântuitorul, venit într-o stare umilă, iar un alt Mângâietor este tot Fiu, venit în gloria pe care a avut-o înainte de întemeierea lumii, plus biruința de la Golgota.
    Așa au crezut ucenicii și Adunarea credincioșilor din primul secol. Moda Trinității a apărut ulterior, după încă câteva secole, ca să ducă lumea în rătăcire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma faceti sa regret ca v am admirat gandurile... va rog sa nu o luati razna. Adevarata iubire vinr de la trinitate, un singur Dumnezeu in trei ipostaze, in trei fete. O dragoste care nu cunoaste nici inceput,nici sfarsit. Va rog sa ne scutiti de aberatii. Cu tot respectul si dragostea ce v o port,

      Ștergere
  12. Vedeți cât de hidos arată omul care o ia razna cu aberațiile lui?
    Dv. arătați la fel de frumoasă chiar când folosiți cuvinte și expresii tranșante.
    Totuși, El a crescut înaintea Tatălui ca o odraslă slabă, ca un lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă.
    Gândiți-vă că Mântuitorul, care nu dorea decât să ajute oamenii să intre în Împărăția Tatălui Ceresc, a fost în mai multe rânduri amenințat cu pietre, de către ascultători.
    Cuvintele Lui blânde și duioase, nu au reușit să înmoaie inimile lor de piatră.
    Dacă nu v-aș iubi din toată inima, nu aș încerca să vă previn de unele primejdii.
    Oile s-au obișnuit să trăiască în concubinaj cu lupul și nu-și dau seama că numărul lor scade tot mai mult.
    Dacă aș fi lup, nu v-aș amăgi decât cu gânduri și idei care plac oricui le aude.
    Lupii sunt acceptați pentru că au fost la coafor să-și schimbe blana, dar năravul, ba.
    Întotdeauna am speriat femeile cu gândurile mele năstrușnice.
    Atunci, am hotărât să le spun numai cuvintele Mântuitorului, și dacă se vor speria, cel puțin nu va fi în totalitate vina mea.
    Poate numai rareori am avut tupeul să impun cuiva schimbarea subiectului. În rest, chiar am tras omul de limbă să spună tot ce crede, și la urmă i-am răspuns cum am crezut mai bine pentru a-l zidi și nu pentru a-l distruge.
    Tocmai acest avantaj îl avem pe acest blog, de a ne împărtăși gândurile, bune sau rele și de a încerca să le îmbunătățim.
    Am fost onorat de faptul că v-ați apropiat puțin de mine, chiar dacă nu arăt așa bine cum ar trebui.

    RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.