duminică, 6 iulie 2014

Col.(r) Remus Macovei - “BOMBELE “LUI PONTA

      În timpul vizitei efectuate la baza Kandahar cu ocazia începerii retragerii trupelor româneşti din Afganistan, primul ministru al României,domnul Victor Ponta, a făcut publice câteva intenţii personale deosebit de interesante,care pot fi catalogate ca nişte adevărate  “bombe”, pentru militarii români.
Domnul  Victor Ponta, în timpul conferinţei de presă susţinută cu această ocazie, a făcut următoarea afirmaţie, cel puţin hazardată  :”Toată partea  care ţine de dotarea armatei României, drepturile militarilor noştri, protecţia familiilor lor, construcţia de locuinţe – ţin de guvern, nu de comandantul suprem”.

În primul rând ,noţiunea de comandant suprem nu se mai regăseşte în Constituţia României din 2003,  art.92(1) consemnând faptul că “Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”. Din păcate trebuie să îi reamintesc domnului prim ministru, jurist de meserie,  conţinutul art.119 care stipulează următoarele: ” Consiliul Suprem de Apărare  a Ţării organizează şi coordonează unitar activităţile care privesc apărarea ţării”. Unitar, domnule prim ministru, nu cum vă dictează interesele personale sau de grup!  Legea fundamentală a României mai prevede la art.107(1) faptul că “Primul ministru conduce guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, respectând atribuţiunile ce le revin”.  Afirmaţiile eronate ale domnului Victor Ponta, prim - ministru României, frizând încălcarea conştientă a Constituţiei României, au fost făcute cu scopul ca  militarii români să înţeleagă că doar el, Victor Ponta, este  în măsură să rezolve problemele cu care aceştia se confruntă. În schimbul acestui “favor” aceştia sunt obligaţii să îi acorde voturile  care să îi asigure accesul la funcţia de preşedinte al României.
Tot pe timpul conferinţei de presă domnul Victor Ponta a afirmat că economiile de aproximativ 30% la bugetul apărării, urmare a retragerii trupelor din Afganistan, vor fi folosite pentru”mai buna pregătire  şi recompensare a  militarilor”. Din nou domnul Victor Ponta, prim - ministru României , este în eroare. Într-o impardonabilă eroare! Să nu fi aflat domnul prim - ministru că tehnica armatei române este operativă doar în procent de 40%? Să nu fi ştiut domnul Victor Ponta faptul că cei 23 de morţi şi cei 129 de răniţi din Afganistan sunt consecinţa  dotării tehnice necorespunzătoare a trupelor române? Să nu fi sesizat domnul Victor Ponta, prim - ministru României, că tehnica blindată cu care a fost transportat la buncăr, pe timpul “alarmei”, era americană? Să nu fi fost informat,  măcar de către Gabriel Oprea,  că această tehnică este împrumutată de la americani, doar pentru îndeplinirea misiunilor în Afganistan? Împrumutată, domnule prim - ministru! Ar fi grav, să nu cunoască faptul că, excepţionalii militari români, la întoarcerea în ţară vor utiliza anticele TAB – uri, ARO -  uri şi DAC  - uri . Domnule prim - ministru, majoritatea fondurilor economisite trebuie utilizate pentru înzestrarea corespunzătoare a armatei române! Sunteţi obligat să faceţi acest lucru pentru a nu fi blestemat de generaţiile viitoare! Sunteţi obligat să  utilizaţi eficient fondurile apărării naţionale, chir dacă avioanele, fregatele, transportoarele nu aduc voturi, domnule Victor Ponta!
Este demnă de laudă intenţia exprimată de domnul Victor Ponta pentru asigurarea unui trai decent pentru militari, la întoarcerea în ţară, care nu vor mai beneficia de veniturile avute în teatru de operaţii. De fapt acesta este obligat de perevederile  Constituţiei art.47(1) să ia măsuri de creştere economică şi de protecţie socială, de natură să asigure tuturor cetăţenilor un nivel de trai decent.  Modul în care  se pare că domnul Victor Ponta  doreşte să acţioneze pentru realizarea acestui deziderat în domeniul militar  naşte câteva controverse.
 În primul rând,  domnul Victor Ponta promite pielea ursului din pădure! Creşterile vor avea loc în 2015, atunci când vor scădea cheltuielile pentru misiunile internaţionale. Care va fi situaţia domnului Victor Ponta atunci nu se ştie, poate să fie noul preşedinte al României, prim - ministru sau un fost politician, funcţie de rezultatul luptelor  politice în curs  de desfăşurare.
În al doilea rând, nerespectarea promisiunilor electorale făcute  rezerviştilor militari de  către Victor Ponta , ca de altfel şi de însoţitorii acestuia din Kandahar, Gabriel Oprea şi Mircea Duşa, ar trebui să îngrijoreze pe cei care speră că promisiunile acestor politicieni se vor realiza. În 2012, în plină campanie electorală, cînd domnul Victor Ponta avea nevoie acută de voturile militarilor,  promitea  că va înlătura în regim de urgenţă abuzurile săvârşite de regimul portocaliu, asigurând  rezerviştii  militari că în regim de urgenţa se va reveni la pensii militare şi va fi anulată interdicţia cumulului  pensiei cu salariu. Mai mult , la  4 martie 2013, rezerviştii militari erau asiguraţi că începând cu 1 ianuarie 2014 va intra în vigoare  noua lege a pensiilor militare. Lucru care nu s-a realizat. În schimb s-a realizat o escrocherie politico - financiară, specifică domnului Victor Ponta, adoptându-se Legea 241/2013, prin care se realiza o aşa zisă reîntregire a  pensiile militare diminuate abuziv în perioada guvernării portocalii.Prin această lege pentru  aproximativ 26.500 de rezervişti  pensiile vor rămâne  îngheţate pentru mulţi ani,  iar sumele reţinute abuziv în perioada 2012 – 2013, nu vor fi rambursate.
În al treilea rând, modul în care domnul Victor Ponta promite implementarea măsurilor pentru asigurarea unui trai decent al militarilor, ar trebui să îngrijoreze. După modelul patentat de Gabriel Oprea, în cazul rezerviştilor militari, se va ajunge la grave discriminări.  Domnul Victor Ponta, face o  afirmaţie care ar trebui să dea frisoane tuturor celor care  simt ceva pentru Armata Română:”Trebuie să creştem veniturile pentru militarii noştri, pentru unităţile care s-au pregătit şi care au fost în prima linie în ultimii ani”. Concluzia care se poate trage este că celor aproximativ 25.000 de militari , care pe parcursul a 12 ani  au acţionat în Afganistan, le vor creşte veniturile salariale. Probabil şi celor 8.500 de militari care pe parcursul a 6 ani au acţionat în Irak.  Dar cu ceilalţi militari, până la 75.000, ce se întâmplă? Înţeleg că ei devin militari de mâna a doua, la fel ca şi unităţile militare care nu au fost angrenate în acţiunile din Irak şi Afganistan. Şi ca atare vor avea trepte de salarizare  diferite faţă de cei care au fost în teatrele de operaţii. În urma măsurilor preconizate de domnul Victor Ponta militarii vor fi împărţiţi, din punct de vedere al nivelului de trai, în mai multe categorii. Acesta este ultimul lucru de care are nevoie Armata Română, domnule Victor Ponta! Dacă domnii Ponta, Oprea şi Duşa vor reuşi să creeze unităţi privilegiate şi categorii de militari privilegiaţi, Armata Română este într-un mare pericol. Acela a dispariţiei înfrăţirii între militari, între unităţi militare, între categorii de forţe. Dispariţia camaraderiei militare este pericolul care rezultă din aplicarea pompieristică a unor măsuri populiste cu un pronunţat caracter electoral.
Din cele expuse sunt convins că domnul Victor Ponta , nu cunoaşte faptul că există o legislaţie pentru acordarea titlului de “veteran militar” şi “veteran”  pentru  militarii , respectiv civili, care au acţionat în teatrele de operaţii, prin care se asigură  acestora nişte drepturi  suplimentare. La fel cum este sigur că acesta nu cunoaşte  când a avut loc ultima creştere a veniturilor militarilor!
Aprecierile mai mult decât elogioase ale vicepreşedintelui american  Joe Biden la adresa militarilor români ”Sunteţi cea mai grozavă generaţie de luptători”  sunt binemeritate de militarii români care au acţionat în Afganistan, îndeplinind 1.900 de misiuni, pe parcursul cărora au fost capturaţi 11 insurgenţi şi au fost descoperite 19 capcane. Cu certitudine avem la ora actuală militari profesionişti, care pot desfăşura în condiţii optime acţiuni specifice teatrelor de operaţii. Însă  ameninţările din imediata apropiere a României trebuie să determine amplificarea eforturilor pentru pregătirea militarilor români , astfel încât aceştia  să poată  desfăşurarea acţiuni specifice războiului modern, care sunt total diferite de cerinţele teatrelor de operaţii din Irak şi Afaganistan.Creşterea capacităţii de acţiune a Armatei Române presupune o acţiune unitară a tuturor factorilor de decizie şi de execuţie din  toate strcturile  sistemului naţional de apărare. Şi mai presupune ceva – excluderea influenţei nefaste a factorului politic asupra numirilor în funcţii. Promovarea militarilor trebuie să se facă numai ţinând cont de competenţa şi experienţa profesională dobândită pe treptele ierarhiei militare.
În concluzie domnul Victor Ponta trebuie să înţeleagă faptul că nu are dreptul, din dorinţa de a căpăta capital politic , să contribuie la crerea unor perturbări majore ale structurilor sistemului naţional de apărare!
Col.(r) Remus Macovei

26 de comentarii:

 1. Da, asa trebuie despicat firul declaratiilor de bune intentii ale politicienilor nostri - in fond, niste "gogosi" pe care multi dintre romani, flamanzi de atatea sperante aruncate la lada de gunoi a Istoriei Neamului, le infuleca imediat - dupa care li se apleaca si zac...
  Cu atat mai rau li se face cand la tava cu ulei incins "deservesc" maestri in umflat aluatul precum Gl.(R) Iliescu sau Col(R) Dogaru, in care bietii rezervisti incartiruiti in Asociatie sau Sindicat au investit incredere cat pentru o intreaga cariera in slujba Patriei...
  Da, camarade Macovei, nu trebuie sa ne mai lasam fraieriti! Eu si, alaturi de mine, Col(R) Viorel Gligor, Comis. (R) Petre Dima si altii (sper, inclusiv Dl. Gl.(R) Mircea Chelaru) va asteptam in Miscarea pentru Constitutia Cetatenilor, pe dvs personal, pe rezervistii din "epoca de aur" a SCMD si pe toti militarii activi sau in rezerva in care inca mai curge sange din seva Patriei.
  Sper sa lansam si la Constanta, cat de curand, cartea "Constitutia Cetatenilor comentata si explicata pe intelesul tuturor". Ne-ati face o onoare sa va implicati in organizarea lansarii - in fond, o platforma pentru o dezbatere de idei pe tema viitorului Romaniei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa vedem daca in Constitutia de care vorbiti va exista un articol in care va desfiinta privilegiile acordate angajatilor bugetari,mai ales cei care lucreaza ca instrumente de aparare a statului si instrumente de coercitiune a statului asupra cetateanului si mai vreau ca sefii de regii sa nu mai aiba salarii care depasesc suma salariilor a 100 de muncitori.Multumesc !
   Darie Condurache,Calan

   Ștergere
 2. La ce arma si-o fi facut perioada de instructie Dl.prim-ministru?
  Sa fie vreo legatura intre descindrea celor trei in Afganistan si anul electoral ?
  Si de ce au mers in Afganistan?........................

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In perioada cand soldatii aduceau tuica si branza comandantilor si apoi de beti ce erau se urinau pe ei si alergau soldatii prin cucuruz si ii puneau pe burta ca trecea dusmanul cu aviasanul de stropit griul.

   sold (r) Tudorel Teaca

   Ștergere
  2. Nu sunt sigur,dar dupa modul de actionare,cred ca ori a facut armata la fara frecventa,ori este NEINSTRUIT

   Ștergere
  3. Nu am dat tuica comandantilor,asta inseamna ca sunt neinstruit !
   De ce ascundeti realitatea din armata sub pres ?...Ce a fost a fost ,dar sa stie si generatia asta despre bunicii lor cu epoleti,ca o faceau pe zbirii in hainele statului.
   N-ati auzit de soldati pusi la munca gratis si fortat la vilele comandantilor?
   soldat (r) Tudorel Teaca

   Ștergere
  4. Gelu Costea - Ploiesti8 iulie 2014, 02:10

   Tudorica, nene, vad ca tu scrii ca un veritabil postac de partid mare, pari profesionist in azvarlirea de vorbe provocatoare, precum lozinca aia cu tuica, branza si cucuruzul. Daca ai fost la cucuruz si ti-ai "cumparat" comandantul cu tuica si branza inseamna ca tu erai din cei care aveau - si nu erau prea multi cei care isi puteau permite luxul ala., Aia nici nu se duceau la cules cucuruz. Sunt milioane si milioane de romani care au facut armata fara sa se duca cu plocoane la comandanti. In primul rand pentru ca nu-si permiteau, Niu aveau de unde, iar in al doilea rand pentru ca nu asta era regula in Armata. Daca tu o duci greu acum, asta nu din vremurile alea ti se trage, asa ca nu te mai strofoca in van. Iar daca o duci bine acum, inseamna ca te pricepi la "cumparat" sefii si ca acelasi lucru il faceai si atunci. Dar nu ereu multi ca tine, recunoaste asta!

   Ștergere
  5. Nene Costea, de ce bagi omul in carciuma sa il murdaresti,daca el spune ca nu a intrat,am afirmat ca nu am dat tuica comandantilor. Vad esti instruit ca postaci.
   Daca nu a baut, zi ca a baut,macar ramane ideea...

   -Ce nu intelegi,vreau trupe de elita si sa nu mai platesc eu privilegii pentru bugetari

   Ștergere
  6. Ponta: Aş fi demisionat dacă eram preşedintele României şi fratele meu era arestat

   Premierul Victor Ponta a declarat luni că dacă ar fi fost preşedintele României, iar fratele său ar fi fost arestat ar fi demisionat.

   "Eu dacă aş fi fost preşedintele României şi fratele meu era arestat aş fi demisionat. Din două motive: primul - preşedintele României (...) are în atribuţiile constituţionale numirea în funcţie a procurorilor şi judecătorilor. Mâine, dacă trebuie, CSM sau ministrul Justiţiei, în funcţie de poziţia ocupată, propune numirea în funcţie a unui judecător sau a unui procuror. Aceasta se poate face doar prin decretul preşedintelui. În momentul în care fratele tău este arestat, în momentul în care alţi membri ai familiei sunt cercetaţi în diverse alte zone, eu nu spun că există o relaţie directă, că pune Traian Băsescu mâna pe telefon şi sună la judecători sau procurori, spun doar că este vorba aici despre un tip de relaţie constituţională pe care nu poţi să o ai cu cei pe care îi numeşti tu şi trebuie să îţi cerceteze membrii familiei", a explicat Ponta, la postul B1 TV.

   El a adăugat că al doilea aspect este legat de faptul că 2014 este un an extrem de special pentru tot ceea ce înseamnă numirile şi reaşezarea structurilor de conducere europene şi de agendă a viitoarei Comisii Europene, iar preşedintele Băsescu are oricum o poziţie oarecum fragilă, care nu îi e imputabilă, a unui om despre care se ştie că pleacă din funcţie.

   Premierul a menţionat că, în acest moment, nu există niciun fel de dialog instituţional între el şi preşedintele Traian Băsescu.

   "Preşedintele mi-a spus foarte clar că ştie ce are de făcut, nu are nevoie să se sfătuiască cu mine, un gen de aroganţă tipică unuia mult mai tânăr. Eu mă gândeam că, pe măsură ce avansezi în vârstă, eşti mai înţelept. La domnia sa e invers. (...) Aş minţi să vă spun că vreau sfaturi de la domnul Băsescu, eu îl consider un personaj negativ de la care am de învăţat doar ce să nu fac. El, cu o singură excepţie, cea referitoare la faptul că a lăsat cele două servicii de informaţii, SRI şi SIE, să se modernizeze, să se reformeze, din punctul meu de vedere e la 'aşa nu'. Probabil că şi dumnealui are aceeaşi părere despre mine", a spus Ponta. (JURNALUL.RO)

   Ștergere
 3. Pai cum de ce? Au mers ca sa-i crestineze pe afgani, cu colindul adus la zi: "Trei Crai de la Rasaritu"... Europei...

  RăspundețiȘtergere
 4. Ce sa cerem de la un...idiot????

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma lasi,ai fentat statul ,ai mancat bine mersi la popota,ai pensie cat casa si acum faci pe altii idioti,ce ai lasat in urma ta cat ai lucrat in armata,ciulini si fiare vechi?
   Un zidar nu se mai vaita ca voi si nu a fost privileagiat ca voi, a inaltat blocuri,fabrici ,s-a cocosat muncind,iar voi v-ati jucat de-a soldatii ,ca daca ar veni acum,un conflict nici jucariile nu stiti unde sa le mai gasiti,si nici cascheta.
   Sa desfiintam armata si sa facem trupe de elita,iar pensionarilor apv sa le taiem din pensie ca n-au muncit pe branci ca taranii pe ogor si sa dam banii la scoli si spitale.
   Pensiile sa fie la fel pentru toti pensionarii,cu mici diferente (fostii comunisti ar striga la mine,m-ar face si pe mine comunist ca cer egalitate) ca la pensie nu mai produci si ce ai produs e pe duca,ramane praful de pe toba.De ce sa tin eu pensionarii privilegiati de stat? De ce zidarul nu are acelasi tratament,blocul lui mai e pe picoare 100 de ani !
   V-ati trait traiul,v-ati mancat malaiul ,adio privilegii ca nu ati dat cu sapa si nu ati baut apa fiarta pe ogor,ati mancat la popota 4 feluri de mancare si prajitura !

   sold (r) Tudorel Teaca,Craiova

   Ștergere
  2. Caporalu' de schimb.7 iulie 2014, 17:47

   Măi Tecuţă măi, pe tine cine te-a împiedicat să le faci pe toate alea şi să şi mânci 4 feluri de mâncare, la popota în cauză ?! Au ciorba nu-ţi place / Că gura nu-ţi tace ... Au ai băut cerneala din călimară şi-ai rămas soldat prost căruia îi put atât obielele cât şi tastatura...Dă-i la mistrie nenicule că acolo nu-ţi trebe şcoală...

   Ștergere
 5. Premierul Victor Ponta a declarat luni (n. : aprilie 2014)că la finalul anului este dispus să meargă în Parlament pentru a susţine creşterea bugetului alocat Armatei.

  "Trebuie, după noiembrie, că până atunci e campionatul naţional de cine taie toate taxele şi în acelaşi timp dă mai mulţi bani, nu ştiu cum reuşesc ei să taie toate taxele şi în acelaşi timp să dea mai mulţi bani la sănătate, la educaţie, la armată, asta e pură demagogie, dar din decembrie, eu sunt dispus să merg în Parlament şi să alocăm câte 0,2% din PIB în următorii trei ani, în aşa fel încât în 2016-2017 să ajungem la 2% alocare din PIB, o medie pe care deocamdată din regiunea noastră doar Polonia a atins-o", a afirmat prim-ministrul la finalul simpozionului de la Palatul Parlamentului organizat de MApN şi dedicat aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO.

  RăspundețiȘtergere
 6. ´´Epoletii epocii de aur´´, ati tras in taticu vostru,adio PRIVILEGII : salarii umflate pe frecat menta,prime,case,vacante,functii pentru sotii si amante.


  Cine a tras in 22,poate aflam un raspuns?

  Petre Brezeanu,Sighisoara

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnu Petrica, se stie bine cine si cum a tras in taticu' ala - care era al tuturor romanilor. Nu pune crima aia in spatele intregii armate! Daca un coleg de breasla de-al dumitale a facut o crima-doua nimic nu ma indreptateste pe mine sa acuz intreaga breasla ca ar fi una de criminali, nu? Hai sa nu ne pierdem uzul ratiunii!
   Si nu omite un amanunt deosebit de impoortant: Armata a iesit in strada dupa ce au iesit detasamentele de muncitori de pe platformele industriale ale Bucurestiului, cu care a fraternizat. S-a tras sporadic asupra multimii, iar daca nu stim detaliile este pentru ca nu se vrea ca astfel de detalii sa fie cunoscute; oficial - ca neoficial ele se cam stiu, doar ca nu sunt favorabile niciunuia din partidele care s-au perindat la guvernare - incepand cu FSN, continuand cu toate excrescentele lui si cu partidele asa-zis istorice - toate puse pe jaf!

   Ștergere
 7. Măi vitejilor, ați uitat cum ați stat și în limbă pentru ca Băsescu să fie comandant suprem. Așa-i spuneați atunci. Nu e rău că vă luați de Ponta, dar vedeți ce înseamnă fariseism.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E trist ca discutia se duce in derizoriu. O tara civilizata are si zidari si militari - fiecare cu treaba lor. Ca au existat si or mai exista militari de genul celor incriminati de (Mos)Teaca, da, este adevarat. Dar la fel de adevarat este ca exista si zidari de genul militarilor respectivi. Spritangii, ciubucari, spertari, neomeniosi, exista in toate categoriile sociale - asa a fost croita societatea noastra. Pentru asta insa nu trebuie sa ne lipsim nici de militari, nici de zidari, nici de profesori, nici macar de parlamentari.
   (Mos) Teaca, mie mi-e teama ca n-ai facut armata, sau ai facut-o pe la diribau, ca pre esti catranit, omule - si asta n u-ti ajuta cu nimic, nici tie si nici milioanelor de romani care se zbat sa supravietuiasca vremurilor astea tulburi. Oricum, Tara are nevoie si de zidari si de militari. Si unii si ceilalti vor fi mai buni sau mai rai, dupa cum este insasi Tara - prin conducatorii ei...

   Ștergere
  2. Zidarul nu are privilegii inventate,cum au cei din aparare si alte institutii
   Zidarul e un exemplu,asta nu insemana ca m-am facut zidar,desi la ora asta e o meserie care nu te face somer si iti ia toti banii daca schimbi faianta

   Ștergere
  3. Da, iubite Anonim, asa suntem noi, niste carcotasi, mereu cu ochii la capra vecinului. In toate tarile lumii exista aceleasi meserii ca si in Romania - si toate sunt croite dupa acelasi calapod. Omul isi alege meseria in functie de cultura si aptitudinile sale - peste tot in lume. Fiecare meserie are privilegiile, dar si restrictiile ei. La militari restrictiile astea se numesc privatiuni. Daca aveai cultura necesara si nu te-ai facut militar n-ai facut-o penrtu ca nu acceptai privatiunile meseriei de militar - sa fii in permanenta la ordinul cuiva, in uniforma, sa saluti, sa pleci de acasa cu zilele in aplicatii (da, si la cucuruz) etc. Tu te poti da mare filozof, dar asta e relitatea, in toate tarile si armatele lumii.
   Eu am mai spus-o, in Romania nu-s mari pensiile sau salariile militarilor, ci ale tuturor - civili si militari, mai putin magistrati si sinecuristi guvernamentali - sunt inacceptabil de mici. Lasa capra vecinului tau militar si vezi-ti de a ta - daca o ai. Mie mi-e insa teama ca tu chiar o duci bine si te bagi in atentie ca sa starnesti zazanie. In caz contrar, n-ai fi decat un biet inconstient ce face umbra pamantului Tarii tocmai acolo unde este nevoie de soare.
   Da, de 24 de ani suntem guvernati de niste nenorociti. Daca o duci greu o duci datorita lor, ca au condus tara spre dezastru general si prosperitate prorpie. N-ai argumente sa-i aperi, dar se vede treaba ca nici nu vrei sa-i acuzam, asa ca vii - cum se procedeaza la scoala de manipulare - si-i scoti ochii celui ce ridica glasul impotriva lor cu ce a facut bunica-su "in luptele de la Baicoi" - vorba cantecului. Eu m-am prins ca nu esti zidar, ci esti postac, cum spunea mai sus Dl. Costea din Ploiesti. Hai demonstreaza ca nu esti! Da-ti numele pe fata aramie si convinge-ne!

   Ștergere
  4. Nu sunt postac,doar am simtit nevoia sa echilibrez ´´dezechilibrul´´,care se vede de la distanta,unii inclina balanta spre o anumita parte,sperand ca vor mai obtine neste avantaje de la o putere,dar ignora ca si unii si altii sunt niste siamezi,dalmatieni patati ,care nu-si urmaresc decat interesele.

   Ștergere
 8. Dl Costea e manipulator,poate chiar a facut razboiul de la Baicoi,ca sta aproape de paralela 45,ma baga in carciuma,desi i-am spus ca nu am calcat pe acolo.

  Va dau un exemplu,eram in tren si un ceferist mi-a spus ca le-au fost luate permisele de calatorie gratuita. Si altora de ce le sunt pastrate privilegiile,mai mari decat un permis cu nu stiu cate calatorii cu marfarul...De ce trebuie sa suport eu ca cetatean aceste privilegii care unora nu se sterg nici dupa ies la pensie...

  Despre comandantii mei am numai cuvinte de lauda,dar nu pot inghiti vechiul sistem,imoral,pus pe trai,abuziv,cu restrictii,doar ca poarta uniforma.ce sa mai zic de militieni,aici cred ca imi veti da dreptate total.

  Tudorel Teaca ,Craiovita Noua  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar nenea Dogaru v-a tras teapa ?

   Ștergere
  2. Si vrei sa spui, Dom' Tudorel, ca actualul sistem e mai putin "imoral, pus pe trai, abuziv" - asta vrei sa spui? Pai spune asa, omule - da-i apa la moara lui Costel din Baicoi, care zice cum ca ai fi postac. Caci numai un postac poate sustine ca actualul sistem n-ar fi "imoral...".
   Dumneata vorbesti de privilegii pentru militari, eu vorbesc de privatiuni. Ca sa iesim din acest diaslog al surzilor, eu chiar am enumerat cateva din privatiunile acelea. Dumneata imi poti mentiona care ar fi "privilegiile"?

   Ștergere
  3. Colonelul Turcescu cu armata niciodata facuta !

   Ștergere
 9. Ce să-i faci? Și Armata trebuie dezbinată ca să poată fi Manipulată, inclusiv politic; pentru că e prea Unitară, și asta nu aduce nici un avantaj Elitei.
  Ne aruncăm în toate teatrele de luptă mondiale, dar după cum vedem, dotarea Armatei este dificitară, și asta produce victime prin cutezanță; pentru că ne întindem mai mult decât ne ajunge plapuma. Apărarea Patriei nu trebuie să profite de chiar toate descoperirile și progresele tehnologiei. Cine ar avea de câștigat din asta? Nerodul de Popor, bătul-ar vina, că nu mai dai pe el nici doi bani. Elita este elită, și nu se poate compromite cu orice sărăntoc!

  RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.