vineri, 2 mai 2014

Secretul auto-vindecării. Un român a descoperit metoda care ajută corpul să se vindece singur



Conceptul terapiei descoperită şi dezvoltată de Tom Bowen, cum că organismul nostru are capacitatea de a se vindeca singur în momentul în care se realizează relaxarea totală a corpului, este redescoperit cu surprindere acum de către lumea medicală clasică.
Cu ajutorul unei terapii manuale, un hunedorean ajută corpul să îşi reia procesul de vindecare, care de multe ori se află într-o stare latentă.
Corpul este ajutat să se regenereze prin presarea anumitelor puncte cheie, acţionate specific prin Terapia Bowen, iar tipul respectiv de mişcare declanşează anumite efecte în corp. „Modul în care se execută respectivele mişcări este unic. Nu seamănă nici cu presopunctura, nici cu reflexoterapia, nici cu nimic altceva. Este o mişcare de tip Bowen prin care să zicem că un muşchi este presat, după care acesta se eliberează, iar eliberarea produce o vibraţie fizică, care apoi se manifestă pe efect energetic, inclusiv electric, în corp”, povesteşte hunedoreanul Adrian Sava, care practică acest tip de terapie din 2006.
Creată de un australian în anii ’50
Este vorba despre o metodă de tratament care ajută corpul să îşi activeze procesul de vindecare. Această terapie fost concepută de australianul Tom Bowen în urmă cu peste 60 de ani. Deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniul medicinii, odată cu deschiderea cabinetului privat, la sfârşitul anilor ’50, peste 13.000 de pacienţi au ajuns să îi treacă pragul, anual. S-a estimat că Tom trata circa 14 pacienţi pe oră, iar în medie aplica fiecăruia doar două sau trei şedinţe, după care erau însănătoşiţi. Din 1992 această metodă de tratament a fost predată unui număr de 29.000 persoane din întreaga lume, cu ajutorul a 98 de instructori. Au fost organizate seminarii în peste 30 de ţări şi s-au înfiinţat 18 Asociaţii Bowen afiliate Academiei de Terapie Bowen din Australia. Din anul 2005 metoda de tratament Bowen a ajuns şi în România, fiind predată mai multor persoane, care au devenit terapeuţi. Unul dintre aceştia este Adrian Sava.
Facilitează procesul de vindecare, nu vindecă
„Nicio terapie nu vindecă. Este timpul ca lumea să ştie asta. Terapia facilitează procesul de vindecare. Procesul de vindecare este mult mai mult decât o atingere a unui terapeut pe corpul unui pacient. Suntem atât de bine făcuţi, încât corpul nostru se vindecă singur. Nu trebuie decât să activezi acest mecanism de vindecare”, povesteşte terapeutul prin mâinile căruia au trecut zeci de pacienţi cu diverse probleme de sănătate. A adus mai aproape de normalitate pacienţi cu diverse afecţiuni cum ar fi epilepsia sau tetrapareza, ba chiar a reuşit să ofere copii mai multor femei care au fost diagnosticate cu infertilitate. Ca să vindeci o boală, trebuie să descoperi cauza, substratul care odată depăşit, lasă afecţiunea să se manifeste în corp. „Ca o boală să se manifeste într-un corp, ai nevoie de o cauză şi de un substrat. Substratul nu este corpul fizic, substratul este un conglomerat de tensiuni, pe toate nivelurile firii, pornind de la minte, pornind de la legătura noastră profundă cu ceea ce suntem noi în esenţă şi abia în ultimul stadiu cu corpul fizic”, mai punctează Adrian Sava. De exemplu, persoanele care suferă de puternice afecţiuni lombare, manifestă în general o grijă excesivă pentru ziua de mâine. Acest stress permanent ţine corpul în tensiune, în ultimă instanţă apărând durerile de spate.
Pacienţii reacţionează de la prima şedinţă
Săptămânal, terapeutul ajunge în mai multe localităţi din judeţ, dar şi din ţară unde îl aşteaptă pacienţi care deja au început terapia. Deoarece niciodată două persoane care au aceeaşi boală nu se vor manifesta sau trata la fel, pentru fiecare pacient, se face o evaluare înainte de a începe terapia de vindecare propriu zisă. De la fiecare pacient, Adrian Sava solicită un diagnostic de la medic, deoarece el nu face diagnoză. În funcţie de acesta şi de evaluarea specialistului se începe iniţierea procesului de vindecare. Indiferent de gravitatea diagnosticul pus de medic, toate persoanele cu probleme medicale întâlnite de terapeutul hunedorean, au reacţionat de la prima şedinţă. Indiferent că pacienţii sunt copii, femei sau bărbaţi toţi au răspuns în mod pozitiv, reactivându-şi mecanismele de vindecare. După fiecare şedinţă, corpul se relaxează complet, tocmai această relaxare a corpului antrenând după sine şi o relaxare a structurilor psihice. Ciclu de vindecare durează şapte zile, în primele cinci zile corpul începe să lucreze, iar următoarele două urmează stabilizarea. Astfel şedinţele se desfăşoara săptămânal, de preferat în aceeaşi zi, iar o şedinţă costă 50 de lei.
Rezultate foarte bune, cu răbdare şi consecvenţă
„Bowen dinamizează întrega structură fizică şi lucrează spre vindecare” spune terapeutul. Fiecare afecţiune necesită un anumit număr de şedinţe pentru ca pacientul respectiv să se vindece, deşi nimeni nu îi poate garanta că prin aceast tip de terapie se va face bine. Dar Bowen poate ameliora diverse simptome, iar în multe cazuri corpul se vindecă sută la sută. Terapeutul enumără câteva afecţiuni unde rezultatele au fost dintre cele mai bune: epilepsie şi alte afecţiuni neurologice, tetrapareze spastice, paralizii în urma accidentelor, probleme scheleto-musculare şi deformări ale coloanei, afecţiuni ale organelor interne, echilibrare hormonală, oboseală cronică şi stres, imunitate, infertilitate, chisturi ovariene, fibroame uterine. „Am fost întrebat ades de către unii dintre pacienţii mei dacă garantez că se vor face bine. Din nefericire niciodată nu am putut garanta asta. Ştiu din experienţă că răbdarea şi consecvenţa de a urma această terapie poate aduce rezultate notabile”, mai povesteşte Adrian Sava.
Ce este terapia Bowen
„Relaxarea profundă pe care o produce, face ca Terapia Bowen să fie polivalentă şi asta pentru că relaxarea corpului antrenează după sine şi o relaxare a structurilor psihice. Acest fapt face ca această terapie să fie foarte eficientă în depresii, în stress-ul de orice natură. Fiind o terapie holistică, corpul reacţionează în totalitatea lui, chiar dacă spre exemplu se aplică proceduri pentru eliminarea blocajelor de pe genunchi. Acest lucru este posibil prin faptul că Terapia Bowen permite recuperarea “memoriei celulare” şi astfel accesarea “tiparului original” al stării de bine şi armonie. Mie îmi place să spun că “medicul interior” este cel care reactivează întreg sistemul de regenerare al corpului. Partea şi mai frumoasă a acestei terapii este că această recuperare a memoriei stării de bine pe care corpul nostru a avut-o cândva, nu depinde de vârsta pacientului care primeşte un astfel de tratament. Am avut surpriza ca oameni în vârstă să reacţioneze fantastic, trăind aproape o a doua tinereţe prin recuperarea vitalităţii, a optimismului, a liniştii interioare, diminuarea problemelor de sănătate. De la bebeluşi, la copii, maturi, oameni la vârsta senectuţii, toţi fără excepţie reacţionează. Iar acest lucru e suficient pentru mine ca terapeut, să îmi continui practica la fel de încrezător ca în prima zi”, a afirmat Adrian Sava pentru zhd.ro.
Maria Tudor, A.M.PRESS

Un comentariu:

  1. eu i-as pune sa bage degetele in piza,pardon,rectific,
    sa bage degetele in priza !

    RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.