luni, 24 martie 2014

Camelia Lungoci - 21. martie. 2014 - Seara XXL cu poveşti, poezie, în acorduri de chitară

seara, pe care, eu am inceput-o dansand la Sarbatoarea apei, in Piata Universitatii... fiecare, dintre noi, este o poveste...mpoveste pe care nu vrea sa si-o spuna, lui, in primul rand, pentru ca ii este frica... dar, uneori, in seri ca aceasta, sufletele se deschid, pentru ca se intalnesc inimi frumoase, care se cheama unele pe altele.  si isi transmit povestile, lectiile de viata, isi dezvaluie calea pe care au ales sa mearga cu multa constienta si cunoastere de sine, dar,...
mai ales cu mare incredere si asumare, in schimbarea pe care o poate aduce un anumit moment in viata fiecaruia/fiecareia.

doar sa vrei sa fii atent/a la acel moment, ce anume vrea el sa-ti indice.

ne-ati spus povestea dumneavoastra, doamna Elena Toma, a depanat-o si Andra pe a ei, apoi si eu. Andra, parca imi preluase gandurile. ma gandeam cum ne-am intalnit, ii parcursesem drumul impreuna, apoi ii admiram zborul spre cat mai multa independenta si incredere in sine. pe calea inimii sale....

am descoperit cata frumusete exista in fiecare dintre noi, cata admiratie pot darui ochii si interiorul unui om iubitor de frumos, asa cum este domnul Marian Ilie, pentru ca "frumusetea se afla in ochii privitorului"....

ne-am incantat cu versurile ales recitate de catre actrita Simona Ghitescu, de doamna Romita Malina Constantin si cu acordurile remarcabile ale cantonetelor.

ii multumesc poetei Romita Malina Constantin, pentru frumosul dar - "Inca un adagio" din Colectia de carte Isis. Zeita Isis fiind cea care reprezinta un arhetip al creatiei, feminitatii si mamei, al partii yin din fiecare dintre noi, dar si al renasterii.

aceasta renastere poate aparea in fiecare, pe calea matasii pe care vrea sa si-o aleaga, fiindca exista o astfel de cale pentru oricine.
 este o cale deosebita, sa vezi cum alegi sa devii fluture, incarcat de culoare, pentru ca fluturii au incredere, merg pana la capatul luminii. - si tot ei, fluturii, "nu se aseaza niciodata pe flori ofilite!" isi cunosc intuitia. putem face la fel, in orice moment, sa ne depasim barierele, tiparele si sa ne ascultam vocea interioara.

va multumesc pentru o alta lectie de viata, rezultata in urma schimbului de ganduri in cateva e-mailuri, totul fiind Serendipity, o seara deloc intamplatoare.....

o seara frumoasa, implinitoare sa ne fie tuturor, doamna Toma!
va multumesc pentru tot - imbold, incredere, lectie de cunoastere si admiratie.
Camelia Lungoci
24.03.2014
 




2 comentarii:

  1. Ianinte de toate, in seara rememorata aici a fost masa aceea minunat impodobita cu accesoriile vestimentare create de dumneavoastra, doamna Camelia, si randuite intr-o ordine aparte, de natura sa surghiuneasca intr-acolo privirea o buna bucata de timp - o sclipitoare alcatuire de forma si culoare, optimista, odihnitoare de simturi.
    A fost apoi cealalta masa, la fel de surghiunitoare de privire si rascolitoare de simturi, etalnd produsele din gama vegan ale doamnei Andra - sa te tot alinti olfactiv-gustativ, sa dai likogramele de pe tine cum ai da o haina si sa pui in locul lor optimismul acela robust pe care-l risipiti in jur cu marinimie voi, ambele expozante...
    Au mai fost intermezzo-urile adiind briza Mediteranei de Vest, in acorduri de ghitara, ale domnului Didi - omul-diapazon peste care timpul trece fara a aduce vreo stirbire vibratiilor sale - si, nu in ultimul rand, recitalul dedicat Zilei Internationale a Poeziei, sub ploaia de culori din tablourile Corneliei Caruntu - o doamna care ne lipseste, de mai bine de doua saptamani, bolnava fiind, dar a lasat la Han tablourile, ca semn ca in curand va reveni alaturi de noi.
    Gazdele, ca deobicei, primitoare, bucuroase de oaspetii alesi ce le trec pragul sptamana de saptamana, in serile de vineri - Serile Clubului XXL la Hanul Negustorilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna dimineata, scumpe inimi minunate, doamna Elena Toma si domnule Marian Ilie,

    a fost o seara cu zambete, arome, culoare, deschidere, in care ne-am copilarit.

    i-am dat voie copilului interior sa se manifeste, sa se joace, sa se exprime.

    merita sa-l apreciem, apreciindu-ne, astfel, pe noi insine.

    cu recunostinta,
    Camelia Lungoci

    RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.