duminică, 23 februarie 2014

Vasilica Ilie - Seara XXL - " De drag, de jale şi de dor "


Aseară, 21 feb., am participat la o seară de poezie, proză, pictură şi muzică, invitată de moderatoarea acestui eveniment, fiind ea, însăşi, scriitoare: Elena Toma, care mai este şi preşedinta clubului XXL. Acest eveniment a fost patronat de dl. Romeo Tarhon, redactorul ziarului “Naţiunea” care a prezentat şi o antologie- editată chiar la editura pe care o conduce- , numită “De drag de jale şi de dor” şi de fundaţia Sever Mureşan ( a participat şi domnia sa la eveniment). Acţiunea s-a desfăşurat la “Hanul Negustorilor”, în centru, aproape de Universitate.

Aici i-am întâlnit pe autorii din antologie: Oana Berdilă, Corina Mihaela Roman, Elena Buldum venită din Spania, Daniela Neacşu, Horia Scarlat. Actriţa Doina Ghiţescu a fost şi ea prezentă, ca făcând parte atât din clubul XXL dar a lecturat şi din poemele unor autori prezenţi la eveniment.


A fost şi o lansare de carte a poetei şi prozatoarei din oraşul Slobozia, Florentina Loredana Dalian, cu un volum de proză scurtă, "Aceeaşi lună peste sat", carte prezentată de Passionaria Stoicescu, membru USR. Autoarea a fost însoţită de un grup de scriitori ialomiţeni, ocazie cu care am făcut cunoştinţă, dat fiind faptul că şi eu am rădăcinile tot din judeţul Ialomiţa. Am primit şi revista literară “Helis” de la scriitorul Titi Damian, membru USR, tot ialomiţean, din oraşul Urziceni. De altfel, citind această revistă, al cărui redactor şef este scriitorul Gheorghe Dobre, membru USR, am descoperit un cuib important de scriitori din judeţul Ialomiţa şi sper ca într-o bună zi să-i cunosc pe toţi în realitate. A fost o seară reuşită, cu o atmosferă plăcută, unde m-am simţit bine.
La evenimentul de aseară nu a lipsit muzica: Alina Danciu (care este şi poetă), la harpă, Cristina Răducanu la flaut, iar ca soliste au fost două: o cântăreaţă de muzică populară şi una de muzică lăutărească (din păcate, nu le-am reţinut numele).
Seara s-a încheiat cu vernisajul expoziţiei de pictură al artistei plastice, Ana Ranete, tablourile domniei sale încântându-ne ochii. Sincere felicitări, artistei!