duminică, 2 februarie 2014

Laurenţiu Ionescu :"Despre accidetul aviatic din Apuseni, concluziile unei anchete personale"

1. aura ion nu avea ce să caute în avion. de fapt nu avea ce să caute în programul de prelevare de organe. programul este destinat numai medicilor specialiști care se supra-specializează în domeniul prelevării și transplantului. mai mult, la o zi după accident, a avut loc o demonstrativă de prelevare pentru rezidenți și studenți, la bucurești, în condiții de maximă siguranță, așa cum spune regulamentul. ca urmare, ce căuta aura ion în această poveste?

2. doctorul zamfir avea o relație extraconjugală cu aura ion. nu erau amanți, așa cum spun unii dintre colegii lui zamfir, ci numai o nouă cucerire a acestuia, o nouă victimă. pentru că, deși căsătorit cu o doamnă doctor cardiolog de la floreasca, fostă colegă de-a lui din facultate, dl zamfir este cunoscut ca un mare crai, printre asistente, rezidente și tot ce pică. zamfir a luat-o pe aura în avion, pe riscul lui, pentru că altfel nu ar fi urcat ea acolo, doar că își dorea ea să învețe mai mult. în plus, revin și spun, prelevarea și transplantul sunt domenii care necesită cel puțin 6 ani după rezidențiat și nu este predat studenților decât în medii sigure și opțional. în niciun caz în situații de urgență, cum a fost prezentat acest caz.

3. vorbind despre urgență, trebuie să vă spun că, din declarațiile mai multor medici cu care am discutat, urgența a fost cu totul alta decât cea prezentată la televizor. mai exact, echipa de prelevare habar n-avea dacă ficatul ce urma să fie recoltat era compatibil cu organismul doamnei prezentate la televizor ca primitor. abia la oradea urma să se facă analiza hla. dar ficatul respectiv era foarte important din două motive: primul, că sigur se potrivea la cineva din lista de așteptare și al doilea, că la oradea, dacă doctorii români nu se grăbesc, vin niște domni doctori unguri care iau tot ce prind. pe mână cu cei de la spitalul din oradea. lucru știut dar ținut la tăcere. și mai este ceva: orice transplant la fundeni e cu plicuri grase. și că am ajuns la plicuri, iată și motivul pentru care a zburat iovan.


4. adrian iovan nu a vrut să efectueze zborul, din motive deja prezentate în presă. doar că, bazându-se pe relația de amiciție dintre ei, zamfir l-a convins să o facă. nu pentru că ar fi fost o urgență, ci pentru că urma să primească mai mult decât cei 200 de euro despre care s-a vorbit, s-a urcat iovan la mașă.


5. aura ion era cadru militar. ca să părăsească garnizoana, trebuia să anunțe comandantul unității. ceea ce a și făcut. a înștiințat comandantul unității, respectiv pe col. dragoș cuzino, că a terminat programul, că părăsește garnizoana și că se va prezenta la program a doua zi, conform regulamentului. col dragoș cuzino este comandantul institutului medico-militar, din a cărui structuri făcea parte și studenta aura ion. de aici începe problema serioasă


6. în momentul în care s-a aflat despre accident, colonelul cuzino avea obligația să îl informeze pe sinistrul general ioan jan sârbu, comandantul direcției militare a armatei, iar acesta direct pe ministru. sursele militare spun că dragoș cuzino l-a informat pe generalul sârbu, însă acesta a făcut scurt pe traseul cu ministrul. probabil că punea o plombă. ca o paranteză, un dentist care a condus spitalul militar central și a fost dat afară de acolo cu greu, parcă de dobrițoiu, s-a întors șef peste toată medicina militară. lumea spune că pe șpagă grea, așa cum a revenit pe mandatul lui dușa și generalul zisu, cel ce căra sacoșele cu bani pe vremea lui năstase. sunt celebri în armata română generalii ismene, plombă și sacoșă. am închis paranteza.
deci pe generalul sârbu nu -a interesat situația. ministrul dușa a aflat de la televizor, din intervenția lui irinel popescu, că în avionul prăbușit se afla un cadru militar. conform legilor militare, ministrul avea obligația să ordone operațiunea de salvare deândată! dar n-a făcut-o. piloții de pe socaturile de la câmpia turzii erau pregătiți să intervină și aveau coordonatele locului unde s-a produs accidentul. probabil că dușa, care poate fi bănuit de orice, numai de creier în cap nu, s-a blocat în comandă. probabil că, din cauza informațiilor contradictorii cum că au fost găsiți, ba n-au fost găsiți, ba uite acum îi găsește, a crezut că scapă fără să mai consume motorina elicopterelor. elicoptere care puteau decolo, survola, desanta etc în zonă. aici mai intervine un element. raed arafat a refuzat de vreo doi ani să seneze un protocol,specific în toate țările, care să permită armatei să intervină în situații de urgență. probabil că a vrut să păstreze banii și gloria numai pentru el. eu zic că i-a reușit și astăzi s-a infiiltrat în ministerul de interne, cu acordul lui ponta și a generalului ismene. una peste alta, armata care putea și trebuia să intervină, nu a făcut-o. parchetul militar va trebui să-i tragă la răspundere pe cei responsabili, dacă va sesiza cineva parchetul militar...


6. ne aflăm la locul accidentului. doctorul zamfir scoate oamenii din avion. conform planșei criminalistice, doctorii cu doctorii, piloții separat. îi acordă prim ajutor aurei. doar că el, ca doctor, trebuia să știe că șansele fetei erau zero. este problema lui că a insistat s-o aducă la viață timp de 5 ore. problema mea este de ce a mințit că a încercat să-l ajute pe iovan. așa cum s-a putut vedea și din pozele pe care le-am postat acum câteva zile (preluate dintr-un ziar de cluj), iovan nu a fost atins. zamfir spune că a încercat să-l scoată. iovan a murit cu mâna pe manșă, așa cum a căzut. cu spatele dezvelit, cu mâna pe manșă. omul ăla a murit de frig, fără ca vreunul dintre cei de acolo să-i pună măcar un prosop din bagaj pe el. îmi amintesc că la un moment dat, la televizor, cineva a spus, în timpul operațiunilor de căutare, că iovan se ruga de ceilalți să-l scoată de acolo. probabil că ceilalți, grav răniți, nu aveau cum, dar zamfir avea. eu cred că i-a fost frică. a spus-o la un moment dat chiar el, că se scurgea kerosenul și ar fi putut să ia foc toți. indiferent de motive, iovan a fost abandonat în carlingă și lăsat să moară.


7. ajung acum la operațiunea de salvare. o fată de la smurd a spus că a ajuns la iovan, a constata că nu are puls central și l-a lăsat acolo pentru a se întoarce la ceilalți răniți deja ridicați de către salvatori. protocolul spune că trebuia să-i aplice procedeele de resuscitare timp de 40 de minute. mai ales că era vorba despre hipotermie, unde pulsul central e greu de detectat. a stat lângă el fix 30 de secunde. în calitate de fost salvamontist, de pe vremea de dinainte de 89, pot spune că în caz de hipotermie se pot face minuni "minuni", dacă te ocupi de subiectul accidentului. dar ea s-a întors degrabă la oamenii care fuseseră deja salvați. de ce a continuat echipa de salvare s-o resusciteze pe aura, în timp ce iovan a fost abandonat? pentru că doctorul zamfir a mințit că aura mai avea puls central. certificatul medico-legal poate dovedi ceea ce spun. era moartă demult. măcar de ea zamfir știa, dar de iovan nu a încercat nimeni să afle. zamfir a mai încurcat o dată lucrurile, mințind sau oferind date eronate...


8. în concluzie, avem generali incompeteți precum sârbu de la dma, avem trafic de organe la oradea, avem șpăgi pentru transpalnturi în orb la fundeni, care tot la trafic de organe intră, avem ambiții personale ale lui arafat, avem doctori care seduc studente și le promit verzi și uscate ca să le sucească mințile, avem miniștri blegi de proști și minianalfabeți ce sunt, avem prim miniștri care promovează criminali indirecți sau latenți în funcții de conducere, avem echipe de intervenție care nu respectă protocoalele de resuscitare, avem mulți criminali în libertate. norocul lor că oricum vin codurile. 


9. îi acuz de omor prin imprudență, sau din abuz în serviciu pe, generalul ioan sârbu, ministrul apărării dușa nuștiucum, raed arafat, ștefan zamfir, conducerea de la spitalul din oradea, dragoș cuzino, echipa smurd sosită prima la fața locului. dacă am uitat pe careva, vă rog să-mi spuneți.

https://www.facebook.com/pompiliu.reloaded 

5 comentarii:

 1. metin cerchez a scris asa ceva pe blogul personal (si pe acest blog ) inca de la inceputul tragediei -ceea ce laurentiu ionescu numeste ancheta personala :

  http://elenatomaxxl.blogspot.com.es/2014/01/metin-cerchez-mafia-traficului-de.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Postările dlui Cerchez au dispărut de pe blogul meu, dar pot fi citite la adresa blogului domniei sale, Libertatea de opinie aici :
   http://metincerchezblog.blogspot.ro/
   MAFIA TRAFICULUI DE ORGANE-blestemul mortii lui Iovan

   Ștergere
 2. cine pe cine plagiaza,sau au aceleasi surse de urecheati

  RăspundețiȘtergere
 3. După război, mulți viteji se arată
  Oricât de ușor ar fi să judeci pe alții, deci judecătorii au meseria cea mai simplă; degeaba se dau ei mari, chiar și această judecată nu se face decât în batjocură.
  Desigur, dacă ar fi alergat după doi iepuri, doctorul i-ar fi salvat pe amândoi. Trebuia numai să-și reanimeze pacienta pe spatele aviatorului. Dar pentru că a alergat numai după una, i-a pierdut pe amândoi. Și dacă aviatorul trăia putea să facă un accident de proporții mai mari, ceea ce af fi fost mană cerească pentru transplantatorii de organe. Dar nici așa nu a fost rău pentru doctor, care știa că aviatorul va muri și a ajutat-o, voluntar sau nu, și pe studentă să moară. Nu cred că cei doi ghinioniști aveau la ei testamentul prin care s-ar fi interzis recoltarea organelor de care dispuneau.
  S-a dezvoltat o adevărată industrie pe seama acestor suflete care, chiar dacă nu ar fi revenit la viață imediat, ar mai fi avut șanse în următoarele 4-7 zile.
  Au fost cazuri în care morții și-au distrus sicriele în care au fost îngropați și au ieșit la suprafață ca niște cârtițe, după care au judecat și au executat pe cei care i-au jefuit de organe.
  Oricum sângele lor strigă la doctorul Cain, și la clica lui. Chiar dacă aceștia nu și-au primit pedeapsa în această lume, ei nu vor avea parte de viața veșnică.
  Cred că legea recoltării de organe ar trebui revizuită și aprobată numai după ce ar fi semnată de Cel care a scris cu mâna Lui Decalogul cu porunca ce interzice crima, de Arhitectul organismului uman cu toate organele lui. Ce drept are omul să decidă cine să moară și cine să trăiască?
  Acesta este o infracțiune de omor premeditat și un abuz în serviciul medical, care va fi pedepsit corespunzător și la timpul cuvenit.
  De ce nu dorește statul și guvernul nostru, împreună cu legislativul să facă pe pământ ca în cer și ca în Scriptură, cum spune rugăciunea domnească? De ce desleagă ei ce este legat în cer și leagă ce este deslegat acolo? De ce iau decizii nedrepte? De ce tolerează Biserica majoritară și minoritară așa ceva? Acest lucru nu mai durează.
  Iată că vine timpul, și a și venit, când doctorul va vindeca fără probleme și va învia chiar și pe cei morți; căci nu numai medicina românească este distrusă, ci și cea mondială, cu toate progresele ei aparente, mai ales în domeniul transplantului de organe.
  Cârpaci ordinari ce sunteți!
  http://www.youtube.com/watch?v=wS4L62CG434

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dle Nicu Zacheu, mi-am permis să public comentariul dvs şi pe prima pagină a blogului, aici : http://elenatomaxxl.blogspot.ro/

   şi integral, aici

   http://elenatomaxxl.blogspot.ro/2014/02/nicu-zacheu-carpaci-ordinari-ce-sunteti.html

   Ștergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.