sâmbătă, 1 februarie 2014

DEZVĂLUIRE-BOMBĂ: Ilie Sârbu, COMPLICE LA CRIMELE REVOLUȚIEI DIN 1989!

Din 1990 încoace ne amintim cu durere de morții de la Revoluție și de anii tulburi pe care i-a trăit pe urmă România cu vechea gardă comunistă la putere, vopsită subit în democrații tuturor timpurilor. Crimele de la Revoluție reprezintă un subiect sensibil pentru cei care au constituit după 1989, Frontul Salvării Naționale. 

Un cetățean pe nume Nicolae Cojoacă îl acuză pe primul tată-socru al României, Ilie Sârbu, de complicitate la crimele Revoluției din 1989. În timpul Revoluției, Sârbu era teolog și administratorul șef al Mitropoliei Banatului. La momentul 1989, Sârbu ar fi ordonat subalternilor săi să blocheze uşile Catedralei din centrul Timişoarei pentru a bloca accesul tinerilor care se refugiau din ploaia gloanţelor organelor de represiune. Astfel, în 16 decembrie pe treptele Catedralei din Timişoara cădea răpus de gloanţe tânărul Sorin Leia, primul martir al revoluţiei române de la Timişoara în lupta generaţiei lui pentru libertate. În plus, Mitropolitul Corneanu i-a cerut lui Sârbu, aflat într-o vizită la Istanbul, să nu-l amestece în acest scandal.  „Cele relatate de mine pot fi confirmate de mai multe persoane, printre care revoluţionarii: Alămureanu (primar al Timişoarei între ianuarie-iulie1990) şi Iancu (organizaţia de revoluţionari)“, spune Cojoacă.

Daniel Sebastian Șuta

Un comentariu:

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.