marți, 17 septembrie 2013

Bicarbonatul de Sodiu şi Alcalinizarea Organismului

Un deficit de ioni de sodiu din organism poate duce la o serie de afecţiuni şi boli cronice. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient-minune care salvează vieţi în fiecare zi, inclusiv victimele cancerului.
Aciditatea din corp şi bolile - Foarte multe alimente care compun dieta modernă de influenţă vestică – produsele lactate, carnea, peştele, zahărul, alcoolul şi băuturile cofeinizate – contribuie la creşterea acidităţii din organism. De fapt, aproape toate alimentele, cu excepția legumelor,  fructelor şia oțetului de mere – cresc aciditatea.



Persoanele care suferă de aciditate se plâng deseori de dureri de artrită. De ce? Pentru că organismul încearcă să compenseze creşterea acidităţii de la nivelul ţesuturilor prin reţinerea sărurilor alcaline în sânge. Corpul nostru poate tolera doar un dezechilibru mic în pH-ului sângelui (echilibrul acido-alcalin). În caz contrar, în nevoia lui disperată de a restabili echilibrul pH-ului, organismul va avea tendinţa să „fure” componente alcaline din alte locuri – inclusiv din rezervele alcaline prețioase.

Consecinţele sunt mult mai diverse: arsuri la inimă, disconfort digestiv, stomac deranjat, oboseală şi o multitudine de alte simptome. Bicarbonatul de sodiu vine ca o soluţie ieftină şi simplă, cea mai bună de altfel pentru rezolvarea acestor probleme.


Bicarbonatul de sodiu şi alcalinizarea corpului
De ani de zile, bicarbonat de sodiu este recomandat datorită efectelor sale antiacide, în special pentru neutralizarea acizilor din stomac care pot provoca arsuri, indigestie acidă şi alte stări de disconfort asociate. Stomacul, intestinele, articulaţiile şi ligamentele simt în permanenţă nevoia de sodiu luat din surse naturale. Sodiul natural nu trebuie însă confundat cu sodiul din sarea de masă comercială care este procesat cu căldură extremă şi agenți de înălbire chimici.

Foarte util în menţinerea unui organism sănătos, bine alcalinizat este să bei câte o cană de apă cu o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu pe zi.

Apa de la robinet, inclusiv cea ambalată din comerţ etichetată ca fiind „apă de izvor” este surprinzător de acidă. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a reduce coroziunea apei potabile acide de la robinet, reducând astfel toxicitatea produsă de plumb și cupru, substanţe chimice care se dizolvă din conducte.

Pentru a crește pH-ul corpului, se recomandă un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-un pahar jumate de apă. Se ia pe stomacul gol, o dată dimineaţa și din nou seara, înainte de culcare.

Cum se măsoară pH-ul corpului?

Aciditatea şi alcalinitatea se măsoară prin pH, care variază între 0 şi 14. Un pH mai mare de 7,0 este alcalin, iar mai mic de 7,0 este considerat acid. Bicarbonatul de sodiu poate creşte pH-ul corpului extrem de uşor. Este însă important să se urmărească menţinerea pH-ului la un nivel optim, între 7,1 şi 7,5. De asemenea organismul se poate menţine într-un mediu alcalin sănătos prin consumul de mai multe fructe şi legume zilnic.

Sucul de lămâie – la fel de alcalin ca bicarbonatul
Persoanele care nu pot lua bicarbonat de sodiu, pot bea în schimb un pahar de apă cu sucul de la o jumătate de lămâie, de 2 ori pe zi pentru alcalinizare. Lămâile sunt acide, dar devin alcaline atunci când ajung în corp. Sucul de lămâie poate creşte alcalinitatea organismului la fel de bine ca şi bicarbonatul de sodiu.


Bicarbonatul de sodiu – Beneficii de sănătate

Există multe alte beneficii interesante pe care consumul de bicarbonat cu apă le aduce sănătăţii. Viruşii şi bolile frecvente, cum este răceala, gripa, afecţiunile cardiace sau chiar cancerul sunt boli care prosperă într-un organism acid. Acestea nu pot supravieţui într-un corp alcalin.

> Simptomele răcelii şi gripei. Soluţia de apă şi bicarbonat de sodiu se poate bea în caz de răceală sau gripă, încă de la primele simptome – nas înfundat, strănut, pentru a ucide virusurile.

> Dinţi albi şi sănătoşi, acnee rezolvată. Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient în lustruirea si albirea dinților dar şi în eliminarea halenei. Se presară un pic pe praf pe periuţa de dinţi şi se freacă dantura, fără a zgâria suprafaţa dintelui. Acesta poate fi chiar încercat inclusiv pentru exfolierea pielii în caz de acnee. Se adaugă un pic de bicarbonat în loţiunea sau crema de curăţare facială folosită zilnic.

> Boli de rinichi. În Jurnalul Societatea Americană de Nefrologie a fost publicat acum câţiva ani un studiu interesant despre bicarbonatul de sodiu, în urma unor teste efectuate pe 134 de pacienţi bolnavi de afecţiuni renale în stadiu avansat. Acestora li s-a administrat bircarbonat de sodiu zilnic, lucru care a dus la încetinirea progresiei bolii renale, nemaifiind astfel nevoie de dializă.

> Arsuri solare. Persoanele afectate de arsuri solare pot adăuga puţin bicarbonat de sodiu în apa de baie, şi vor experimenta o reducere notabilă a durerii. Se pune o ceaşcă de bicarbonat de sodiu în jetul de apă care curge în cadă, pentru a se dizolva complet şi rapid. Baia caldă durează 10 minute. O astfel de baie va calma durerea şi va îndepărta senzaţia de usturime. Adăugarea de bicarbonat de sodiu la o baie fierbinte, în orice moment, ajută de asemenea la eliminarea acidul şi deşeurilor din organism.

> Iritaţiile pielii. În plus, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în băile cu apă răcită (nu rece) pentru a calma iritaţiile pielii cauzate de prurit, înţepături de albine, muşcături de insecte şi alte afecţuni minore ale pielii.

O pastă din bicarbonat de sodiu şi suficientă apă pentru a obține o consistenţă lipicioasă poate fi aplicată pe muşcăturile de insecte. Se lasă să se usuce, apoi se clăteşte. Acesta este un remediu testat care neutralizează otrăvurile.

Persoanele cu alergii de piele, care au tendinţa de a reacționa negativ la detergenții de rufe pot adăuga bicarbonat de sodiu la spălat.

> Taie apetitul de dulce şi tutun. Bicarbonatul de sodiu poate reduce dorinţa fumătorilor de a consuma tutun, dar şi dorinţa de a consuma zahăr şi dulciuri la personele supraponderale. Bicarbonatul de sodiu este folosit în dializă pentru a reduce nivelul de acizi din sânge. Acesta previne dezvoltarea bacteriilor în produsele alimentare. Pentru alcalinizarea corpului în general, un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat în apă este suficient ca doză zilnică.

Bicarbonatul  de sodiu impreuna cu lamaia poate fi folosit ca alternativa la chimioterapie

Produselele antiacide comerciale pot doar diminua simptomele de supra-aciditate prin blocarea producerii de acid, şi pot produce adesea efecte secundare nedorite. Acestea afectează de asemenea capacitatea organismului de a absorbi proteinele şi calciu, ceea ce poate crea apoi nevoia de suplimente compensatoare.
- See more at: http://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/16216/bicarbonatul-de-sodiu-si-alcalinizarea-organismului-studii-interesante/#sthash.t1Vg4I8t.dpuf

Un deficit de ioni de sodiu din organism poate duce la o serie de afecţiuni şi boli cronice. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient-minune care salvează vieţi în fiecare zi, inclusiv victimele cancerului. - See more at: http://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/16216/bicarbonatul-de-sodiu-si-alcalinizarea-organismului-studii-interesante/#sthash.t1Vg4I8t.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.