joi, 27 iunie 2013

Dieta alcalină – O dietă inteligentă !



Dieta alcalina ne atrage atentia din ce in ce mai mult pentru ca specialistii din domeniu ne ofera argumente foarte solide in vedere adoptarii ei. Iata un exemplu de abordare care ne demonstreaza cat de inteligent construita este aceasta dieta de interes pentru multi dintre noi, celebritati si non-celebritati!


“Cand moare cineva – un caine lovit de masina, ori o persoana dupa o lunga suferinta – celulele corpului isi pierd imediat vibratia si devin foarte acide ca si compozitie. Acea stare acida este semnalul pentru toti microbii lumii, virusii, bacteriile, fungii ca este timpul sa descompuna aceasta mortaciune. Este treaba lor in universul fizic, sa readuca acel corp inapoi la stadiul de pamant”, explica James Redfield in cartea sa “Secretele Shambalei”. Mai mult, autorul explica faptul ca atunci cand corpurile noastre pierd energia din cauza hranei pe care o consumam, devenim vulnerabli in fata bolilor. Si asta pentru ca organismele noastre functioneaza astfel: mancam, alimentele sunt metabolizate si in urma lor ramane o substanta acida sau una alcalina, in functie de alimentele pe care le-am consumat. In cazul in care discutam despre alimente alcaline, ce ramane poate fi extras rapid si fara prea mare energie din corpul nostru. Cand discutam despre alimente acide, “este foarte greu pentru sange si limfa sa elimine acidul si acesta este depozitat in organele noastre si in tesuturi sub forma solida.” Mai mult, sa tinem cont de faptul ca atunci cand un organism moare, corpul este consumat foarte rapid de microbi (se descompune) pentru ca devine acid. Asa se intampla si cand organismul nostru devine atacul multor tipuri de microbi pentru ca mancam prea multa hrana acida.Aflati mai multe detalii despre aceasta dieta aici, in ghidul “Dieta alcalina pentru un stil de viata sanatos” »

Miracolul pH in alimentatia noastra!




Scala pH pleaca de la 0 (extrem de acid) si ajunge la 14 (extrem de alcalin). Daca un aliment se opreste la 7, inseamna ca este neutru. Evident, daca se opreste sub sau peste, este fie acid, fie alcalin, se noteaza in cadrul ghidului “Dieta alcalina pentru un stil de viata sanatos”. Mai mult, sa tinem cont de faptul ca sangele nostru are valori pH de 7,35 si pana la 7,45. Cu alte cuvinte, este usor bazic. In anul 2003, dupa aparitia cartii "The pH Miracle", scrisa de Robert O Young si Shelley Redford Young, dieta alcalina a inceput sa capete faima pe care o merita. In 1908, dr. Howard Hay a ajuns sa sufere din cauza tensiunii arteriale si a bolilor de inima. Dr. Hay a inceput sa se trateze singur, pe baza propriilor cercetari asupra hranei pe care o consuma si proceselor chimice ale digestiei. Spre uimirea sa, simptomele bolilor sale au disparut dupa 3 luni si a reusit sa slabeasca 20 de kilograme. In timp, dr. Hay a elaborat o schema proprie cu privire la combinarea alimentelor si a militat pentru stoparea consumului de hrana care formeaza aciditate in stomac. Conform specialistului Daniel Reid, “o portie de 350 de ml de suc acidulat tip cola sau o bautura similara livreaza o cantitate echivalenta a 9 lingurite de zahar direct in sange. Aceasta acidifiaza instantaneu sangele pana la punctul extrem la care, fara o interventie imediata ca raspuuns al corpului de a-l anihila, omul ar putea muri in cateva minute. Ca sa contracarezi efectul a 350 de ml de suc acidulat, ar trebui sa bei 32 de pahare cu apa alcalina, pentru ca pH-ul din sange sa fie neutralizat.”



Pentru a evita moartea prin acidoza, corpul extrage o cantitate organica uriasa de calciu din oase si dinti ca sa o verse in fluxul sanelui pentru a neutraliza excesul de acid si sa restaureze echilibrul acid-alcalin. Calciul este cel mai eficient agent de alcalinizare pe care il are corpul iar actiunea sa defensiva ca sa restabileasca pH-ul alcalin al sangelui este cauza principala care duce la osteoporoza." se noteaza in ghidul “Dieta alcalina pentru un stil de viata sanatos”.Ca urmare, dieta alcalina pare sa fie o salvare pentru toti cei care au nevoie de alcalinizare rapida si eficienta. Este o investitie in viitorul nostru si care merita toate eforturile.Aflati mai multe detalii despre aceasta dieta aici, in ghidul “Dieta alcalina pentru un stil de viata sanatos” »

2 comentarii:

  1. Despre apa potabila de la noi
    Apa vie, si apa moarta - apa alcalina,si apa acida
    http://www.youtube.com/watch?v=pRBfNw7UkjQ
    http://www.youtube.com/watch?v=D-NtbzG7opM
    http://www.youtube.com/watch?v=o0eU0Aw-qCM

    RăspundețiȘtergere
  2. Alimente, apa alcalină, da, este benefică. Alimentele iradiate, Apa Ionizată sunt dăunătoare sănătății.
    Am impresia că anumite tulburări de tranzit care încarcă intestinul gros cu reziduri restante, care întârzie să se elimine în totalitate, duc la procese fermentative care cresc aciditatea organismului. Sunt persoane care fac cel puțin o dată pe săptămână, Clismă cu Cafea. Acest lucru vindecă, ameliorează o serie întreagă de boli (și reumatismul), printre altele și pentru că scade aciditatea organismului.
    http://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/8976/clisma-cu-cafea-pentru-curatarea-colonului-cum-se-face/

    RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.