marți, 8 ianuarie 2013

Dan Simion - Ființe dificil de fixat sau o punte peste oameni"Dacă îți sărut talpa piciorului tu vei șchiopăta ca să nu-mi strivești sărutul?"

Dintr-o garsonieră, cu pereții albi și laturi de pătrat, răzbat strigăte de singurătate rostogolite pe o autostradă cu dublu sens. Ecoul se transformă în portative pe care dansează o Maimuță de mătase. Notele devin Ființe dificil de fixat într-o lume săracă de sinceritate. Ar părea lipsit de modestie dar, se pare că InDArt-ul a devenit un stâlp al lansărilor de carte pentru bocăncioși și nu numai. Dragostea pentru scenă împletită cu cea pentru scris aduce liniște într-un suflet zbucimat de cotidianul monoton și arid. Aceiași împletitură, de astă dată între scris și pictură, aduce liniște în sufletul și viața zbuciumată a Elenei Toma. I-am întins mâna, așa cum o fac pentru toți prietenii mei, și am creat o punte între Pitești și București pentru a o ajuta să-și lanseze cele două volume. Maimuța de mătase, poezie, și Ființe dificil de fixat, proză.

Lacrimile de pe obrajii ei, la finalul evenimentului, când îmi mulțumea strângîndu-mă în brațe, m-au răsplătit pe deplin, m-au încredințat că notele de pe portativ au fost în rezonanță cu micii actori. Cu sprijinul Centrului Cultural al Ministerului Administrației si Reformei Administrative, care ne-a oferit cu generozitate sala Marin Preda, InDArt a organizat acest eveniment la care au participat peste 120 de persoane.


 În febra pregătirilor,mi-am rotit privirea prin sală și am văzut prieteni de pe Agonia, Europeea, Poezii.biz, de la cenaclurile Orfeon, Cenaclul de seară sau Ioan Tecșa al Centrului Cultural. Iubitori ai scrisului și-au dat mâna în intimitatea sălii Marin Preda pentru susținerea Elenei. Am zărit oameni în costume populare așezați la mese așteptând răbdatori deschiderea festivității. Prieteni ai Elenei din clubul XXL și clubul pensionarilor din Pitești, cluburi înființate de autoare.
http://www.bocancul-literar.ro/forms/CreatieLiterara/DetaliiCreatie.aspx?id=10587

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.