duminică, 7 februarie 2010

Claudiu Mirică - amintiri XXL - 1997-2000





Era prin 1997. Trecuse un an şi mai bine, timp în care tânărul meu elev, Claudiu Mirică, progresase şi venise momentul să urce pe scena unui festival naţional de muzică uşoară.
.......
După lecţia din acea zi, printre altele, îi spun :
- Claudiu, participăm la acest festival... nu pentru premiu. Urcă în scenă, fii mesagerul cîntecului spre sufletul omenesc, cântă cum te-am învăţat. Chiar dacă nu luăm niciun premiu, anul acesta, ne pregătim mai bine şi încercăm anul viitor. Nu pot merge cu tine, sănătatea nu îmi permite să mă deplasez. Ţine-mă la curent, dacă treci preselecţia şi rămâi în concurs, îi spun elevului meu, în ziua plecării la festival.

A doua zi, ora 18, primesc telefon de la Claudiu.
- Sărut mâna, doamna Elena. Aici e minunat, am trecut preselecţia. Rămân în concurs.
- Felicitări, Claudiu ! Nu uita, cântă pentru mine, aşa cum eu nu mai pot cânta. Aştept telefon... să-mi spui ce se mai petrece.
.......
A treia zi, ora 22
- Doamna Elena, am cântat, ultimul, în concurs. Mi-am imaginat că sunteţi în sala de spectacol, undeva, şi mă ascultaţi. Sunt sigur, aţi fi fost mulţumită, dacă m-aţi fi ascultat. Cred că voi lua şi eu măcar o menţiune, ceva.
- Serios ? Bravo, Claudiu ! Dar, îţi amintesc, nu te-am trimis acolo pentru premiu, ci doar pentru a cânta cum îmi place mie să te ascult cântând, cum eu nu mai pot cânta. Totuşi, dacă ai noutăţi, ţine-mă la curent.
.......
A patra zi, ora 10
- Doamna Elena, am fost anunţat să mă prezint la sală. Asta înseamnă că am fost nominalizat şi eu printre laureaţi, pentru că, azi, repetă numai cei care vor cânta în gală.
- Bine, Claudiu, mă bucur pentru tine. Dacă ai luat vreun premiu, oricare, anunţă-mă.
Ora 14
- Doamna Elena, am câştigat Trofeul festivalului, îmi spune Claudiu, la telefon.
Nu puteam rămâne indiferentă. Am luat legătura cu Doina Ghiţescu şi Marilena Salan, celebre pentru activităţile desfăşurate în clubul nostru. Le-am dat vestea despre reuşita lui Claudiu, tânărul talent care, pe scena artistică, reprezenta şi Clubul XXL.
Seara, în lumina reflectoarelor, în timp ce Claudiu, aplaudat la scenă deschisă, se pregătea să cânte pentru Trofeul festivalului, l-am întâmpinat cu braţele deschise.
- Suntem mândre de tine, Claudiu. Vino să te felicităm, spun într-un glas Doina Ghiţescu şi Marilena Salan, strângându-l în braţe de îi pârâiau oasele fragile.
- Doamna Elena, ce-i cu dvs. aici ? Când aţi ajuns ? Doamne, ce nebunie, ce surpriză mi-aţi făcut.
- Ca orice nebună normală, am simţit nevoia să împărţim bucuria. Şi, cum nu puteam veni singură, iată-ne aici. Cele Trei Graţii de la Răsărit... sunt în umbra ta. Felicitări, Claudiu ! Şi eu sunt mândră de tine.

8 comentarii:

  1. Acestea sunt cele mai mari satisfactii, realizri si bogatii ale vietii,cu ele ramanem, nimic altceva nu luam cu noi !
    Camela Bayer

    RăspundețiȘtergere
  2. @Camelia...
    Adevarat ! de multe ori, plecam dincolo chiar si fara noi, desertaciuni ale vietii, fara sa fi inteles care ne/a fost menirea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce drag imi e de tine, sufletul meu!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim...
    Minunat comentariu.. dar nu se intelege prea clar... de cine iti este drag ? Plin de caldura mesajul... > "ce drag imi este de tine, sufletul meu !"
    Unde gasesc si eu un suflet caruia sa-i fie drag de mine ?

    RăspundețiȘtergere
  5. De TINE, surioara mea de suflet! Te imbratisez cu inima mea. Dianora Ioana, totdeauna cu aceeasi iubire.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dianora... draga de tine, ma bucur sa te revad. Multumesc, sa/ti dea Dumnezeu sanatate, liniste, impliniri, alaturi de cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt o caprioara. In univers eu sunt simtul tristetii. Demult-demult, Cineva a izgonit pe pamant tot ce este trist in toate lumile si din aceasta a alcatuit inima mea. Si de atunci eu sunt simtul tristetii. Traiesc prin aceea ca din toate fiintele si lucrurile absorb tristetea. Cate o picatura neagra de tristete lasa in inima mea orice fiinta indata ce ma apropii de ea. Si roua neagra a tristetii curge ca un paraias subtire prin venele mele.

    Georgeta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Postarea mea de pe blogul tau nu mai exista? Nu dau de ea. Astept raspunsul tau. Georgeta.

    RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.